Agnès Schlüter

 Do-In Yoga Reiki Coaching

 Wat is Do-In?

 

In China werd rond de vierde eeuw voor onze jaartelling Dao-Yin of Tao-Yin al genoemd in het Boek van de Gele Keizer. Vanuit Dao-Yin ontstond in Japan Do-In. Do-In is bedoeld als preventief systeem en wordt ook wel zelf-shiatsu genoemd omdat je letterlijk handgrepen leert toe te passen om jouw zelfgenezend vermogen te stimuleren. Alle oefeningen uit de genoemde oude tradities zijn ontwikkeld om de subtiele levensenergie die door de meridianen stroomt in balans te brengen. Bij Do-In leer je daarbij ook drukpunt- en meridiaan massages op jezelf toe te passen.


Seizoenen en elementen

Een belangrijk aspect is de inwerking van de seizoenen en de elementen in ons lichaamssysteem. De oefeningen kunnen in de overgangen van de seizoenen gebruikt worden om makkelijker te kunnen schakelen naar een volgende fase in het jaar.

De elementen zoals ze gezien worden in de Oosterse geneeswijze, water, hout, vuur, aarde en metaal, hebben invloed op hoe wij ons fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel uitdrukken. Daarin is door middel van Do-In balans aan te brengen. De combinatie van dit alles maakt dat je je energieker gaat voelen en je weerstand tegen bijvoorbeeld seizoen-griep en ander ongemak verhoogd wordt.


 

0