Reiki Meditatie Yoga

Agnès Schlüter

Familie

Dit weekend hadden wij dan eindelijk onze familiedag. 34 Mensen, van de pater familias van 81 tot de jongste van bijna 9 maanden en alle leeftijden daar tussen in. Degene die niet konden komen werden ernstig gemist. Waren zij er ook dan waren we met 53 mensen bij elkaar geweest.

Gelukkig heeft de zus die ons ontving een grote tuin en scheen de zon uitbundig. Het meegebrachte eten en drinken werd met liefde gedeeld. En over liefde gesproken, de nieuwe liefde van een van ons schoof naadloos aan, hij speelde ook nog en passant de sterren van de hemel op de vleugel.

De groep tieners, onze gezamenlijke kleinkinderen, hadden de tijd van hun leven. Zij maakten meteen een app-groep waar de volgende ochtend al meer dan 800 berichten op stonden. En last but not least was onze zus die in Suriname woont via FaceTime ook even bij ons.Toen ik onze familie zo bij elkaar zag realiseerde ik me hoe wij in al onze verscheidenheid een eenheid zijn. Hoe wens ik onze wereld toe dat de mensheid precies dat gaat ervaren: alle verschillen die er zijn hoeven de eenheid die er is niet in de weg te zitten.

Je kan het niet met alle handelingen eens zijn, niet iedere daad getuigd van menselijkheid, niet iedere persoon kan voelen als een dierbare.

Wat wel kan is dat je juist de mensen die het het hardst nodig hebben in het licht zet en ze toewenst dat zij kunnen voelen dat ook zij tot het licht behoren. Want al het duister waar je meer duister oplegt zal moeilijker het licht kunnen ervaren.

Bezien vanuit het grote kosmische geheel zijn wij allemaal familie van elkaar, ontstaan uit sterrenstof. Hoe mooi is dat? Laten we elkaar in het licht houden.


 14 augustus 2022

 Het is zondagavond, straks begint de wekelijkse meditatie waaraan ik deelneem. Stipt om 21 uur zingt een groepje mensen, gewoon thuis,  de Siri Gaitri Mantra: Ra Ma Da Sa Sa See So Hung (spr uit: hang)  Zon, Maan, Aarde, Bron, Bron in mij, Gij, ik ben Gij

In veel tradities wordt gezegd dat er heling plaatsvindt als je je vibratie in overeenstemming brengt met de frequentie van het Oneindige/het Goddelijke/de Bron. De Siri Gaitri Mantra is één manier om jouw frequentie in overeenstemming te brengen met die frequentie.

Zo zingen wij op zondagavond elkaar, de mensen die ons na aan het hart staan en de wereld, naar het Licht.

Vanavond denk ik na over dat Licht. Ik heb nog een uurtje dus ik ga los: ik hoor het woord vaak vallen de laatste tijd. Wij moeten ons richten op het Licht, het Duister stribbelt des te harder tegen nu er meer Licht in het bewustzijn van de mens komt. Er zijn Lichtwerkers in overvloed (ik schaar mijzelf daar ook onder, the more the merrier) en er worden hele wakkere, stralende, kristalkinderen geboren.

Bij Licht denk ik al gauw aan mooi, zonnig, helder, goed zicht, het Licht der wereld en engelen. Zomaar een rijtje dat er bij mij uit rolt.

Als er één ding is dat Jezus v N. (Ik ben het Licht van de wereld) over leven in het Licht heeft duidelijk gemaakt is dat het kei- en keihard is. Niks airy fairy, regenboog unicorn, happy days. Nee, BAMM! Recht in je gezicht, je slaat je arm voor je ogen en probeert te zien wat er gebeurt, maar je ziet helemaal niks!

Langzaam ga je onderscheiden wat het is daar in die lichtflits die niet weg wil. Het blijkt een gapend gat op jouw levenspad te zijn en je kunt er niet omheen hoe jij je ook wendt of keert, dat gapende gat met Lichtfontein wijkt niet. Het is namelijk de bedoeling dat je erin springt.

Precies zoals je bent, geen mitsen en maren, dwars door jouw angsten heen, misschien wel door je doodsangst heen, met open armen en (nog) geen bodem onder jouw voeten. Springen in (licht)blind vertrouwen.

Het Licht is ongenadig in de Liefde die het is. Het Is. Net zoals Jij Bent. Het Licht laat je dat zien, zodat je zelf antwoord kunt gaan geven op de vraag die we uiteindelijk allemaal zullen stellen: Wie Ben Ik?

3 april 2022

 Let life flow, don't force it...

Ik wilde graag een eigen, pakkende en vooral originele tekst voor een account op social media maken, maar nadat ik deze zin las op Canva waar ik een foto zocht voor de banner zat dat er niet meer in.

Laat het leven stromen en forceer het niet. Ik kan al een flink eind op mijn leven terug kijken en 

Onze Lieve Vrouwe/Heer/Herder/ Leegte/Universum/ Galactische Federatie - het maakt mij niet uit hoe je er naar wilt kijken - weet hoe ik heb staan jammeren en stampvoeten wanneer het leven mij iets anders bracht dan dat ik mij had voorgesteld en geloof me, ik heb mijn deel citroenen gehad naast mijn zoetigheid. Door de wol geverfd heet dat.

Nu ik zo'n 3/4 van mijn aardse tijd (denk ik) geleerd en afgeleerd heb, is het laten stromen van wat het leven mij biedt steeds makkelijker. Citroenen en honing horen erbij en het is de (levens) kunst om er iets lekkers mee te maken.

 7 juni 2020

 In deze tijd verandert er veel wat mensen van alle rangen en standen in alle hoeken van de wereld raakt. Sociale afstand, 1.5 meter samenleving, angst voor besmetting met het covid-19 virus. Maar ook, ondanks die angst samen op elkaar gepakt demonstreren tegen het misschien wel grootste sociale onrecht dat bestaat; een medemens misbruiken, haten of zelfs doden vanwege haar of zijn huidskleur. Het harde roepen van Black Lives Matter, Asian Lives Matter en All Lives Matter schudt de oude structuren waarop veel mensen nog leunen los. Dat is goed, niet voor iedereen even makkelijk, maar wel goed.

Wanneer je alleen vanuit je hoofd leeft, je ego tot bewindvoerder hebt gemaakt en je hart uitsluit of vergeten bent, dan ben je blind voor het mooiste dat een leven op aarde je schenkt: onvoorwaardelijke liefde. Die liefde die ons laat zien dat we allemaal één grote familie zijn, dat wij genetisch verwant zijn, dat wij elkaar het leven kunnen redden door bloed te geven of organen en moedermelk te doneren.

Een hart is een hart, ongeacht in welk lichaam het klopt. Bloed is bloed, ongeacht door welk lichaam het stroomt. Tranen zijn tranen, ongeacht wie er huilt.

Mijn zes jarige kleinzoon had gisteren een groot inzicht waar hij struikelend over zijn woorden over vertelde. ‘Nonna, als mensen lachen begrijpen ze elkaar zonder dat ze het moeten uitleggen, zélfs als zij de woorden die ze zeggen niet verstaan!’

Zo is het m’n jonkie, Our Hearts Matter!